Paaarteeey

Gårdagen var sjukt rolig!
Hade tänkt lägga in ett litet pree-party inlägg men uppdateringen får ske nu istället.
Festen inleddes med goda pajer och sallad runt sju. Det tog inte lång tid innan brudarna blev röksugna och därmed var middagen avslutad och röjet igång. Många sköna utklädnader (däribland en zebra, en pingvin, en handfull katter, en kanin, en mus, en nyckelpiga m.fl.), skålar och fotografier senare finner jag mig själv, som trogen stammis, vid den bortglömda efterrätten. Inte för en sekund tänkte jag låta marängtårtan överges! En viss... kanin.. gjorde mig sällskap. Stackars födelsedagsbarnet fick inte ens ett "Ja må hon leva".
Men Jullan - Ja må du leva!♥
Vi toppade kvällen med "lite" nattkäk. Värmda pajrester, Zebrans tre cheeseburgare, en mcflurry och chips mättade våra partymagar. Men ingen ångest, för den maten dansades bort vill jag lova.
Utmattade av kattöron och höga klackar slocknade vi i en trång säng. Skål på er!

Kvällens Outfit
Pingu, släng dig i väggen.


Zassandra goes Zebra


PlayboyMansion nästa, mitt kanin-söto


Hela Noaks ark


Fler bilder på Facebook

Söder Glöder

Dagen har spenderats med storebrorsan. Vi käkade jätte god lunch på Blå Lotus, där Thomas DiLeva ryktas hänga (haha!) och avslutade den med kaffe, kanelté, en broderligt delad morotskaka och prat om framtiden. Vi tubade oss till centralen där P kollade på skor. Han fyndade ett par vita basketdojor från Beyond Retro (dock ej begagnade!), en grym affär för maskerad eller balla väskor.
På tal om väskor har jag hittat vårens 2die4. En stor, brun skinnväska att ha över axeln eller på armen. Många fickor och fack men utan allt "krims-krams" (Friis & c/o:s butik på SoUK). Ska förmodligen investera i min baby imorgon förmiddag.

Dagens stass


Bulgursallad, grillad "Pan" och Citronsaft


Beyond Retro

"The whole world should revolve around me"

Jag kom att tänka på "det manliga egot", hur det kommer sig att inte bara mannen själv, utan även kvinnan ska kretsa kring denna företeelse och varför det har blivit en godkänd bortförklaring till "hans ageranden". Hur lyckas detta ämne tas upp, behandlas och tolereras i ett program som Rachel Ray - livets mest kvinnoinriktade program!?

Men jag undrar om samhället är en uppdatering kort. Vi lever nu mer i en Shego-värld, dvs en tillvaro styrd av- och anpassad efter det kvinnliga egot. Tjouhou!
För erkänn - du hamnar aningen högre på prio-listan än din pojkvän. I praktiken är det din garderob som behöver en renovering (inte hans) och därmed ekonomiska förmåner, det är du som kommer undan med kommentaren "PMS" efter en eruption och det är han som tofflar dig, inte tvärt om.
Med insidefakta vill jag även påstå att tjejen är den nya playern, vilket tar mig till den slutgiltiga frågan: Är vårt Shego något att vara stolt över? Kanske inte, med tanke på att dom flesta av oss fortfarande är singlar...

Ps. Ta vad jag skriver med en klackspark, för detta är en överdrift av kvinnans växande roll i samhället. Jag har inget emot mannens ego, så länge jag får ha mitt! (Shego = She ego).
Nightynight.

När orden tar slut


Stress är lika med Status?

Jag undrar så varför stress har blivit ett status-signalement. Hur kan man få "dålig på att disponera sin tid" till något positivt, något populärt? En fullklottrad almanacka betyder inget mer än en hektisk tillvaro utan rum för relationer och eget välbefinnande.
Det tycks ha blivit en symbol för välfärd och det är absurt. Att kunna ta den där extra veckan ledigt eller att spendera några dagar med sig själv och sina kära är väl verkligen en lyx som just "täta människor" har råd till...
Så varför blir ingen-tid-över-karaktären den vägledande? Jag antar att det handlar om graden popularitet och den där bekräftelsen om hur betydande och viktig man faktiskt är. Med ett belamrat schemat tror man sig visa att "jag är en oerhört viktig person, en uppskattad resurs på jobbet, alla vill ses och jag är beundransvärt otillgänglig" - när det i själva verket handlar om att inte lyckas hitta en kvalificerad barnvakt, att skjuta fram plugget tills det hopar sig, att pga dåliga matvanor tvingas till många fler timmars fysisk aktivitet än du tänkt eller att stå kvar som singel medan den biologiska (eller sociala!) klockan tickar på. Inte så mycket status i det, om du frågar mig.
Jag vet ju själv - jag mår som sämst när jag är stressad, som bäst när jag har utrymme till spontanitet!

Så låt oss nu sikta mot framgång för att ha råd till en lugn stund, och inte för att bevisa hur ständigt sysselsatta vi är.

Fettisdagen

Denna dag spenderades i min kära innerstad. Jag, L, J och C strosade runt bland Stockholms shoppinggator och avslutade med fika på Waynes. Det tog ett tag att välja bland alla godsaker med det var det värt...
...Den där beslutsångesten som alltid finns med i bakfickan - den måste analyseras av "professorn" när tillfälle ges!

Det är mycket snack runt den kommande och efterlängtade Tema-djur-festen hos Jullz. Jag har äntligen valt ut mitt djur, men vad det är och hur jag komponerar outfit;en håller jag "hemligt" till dagen d. Stay put on Fday.

Nu ska jag fika med mamsen och papsen, frossa i semlor dvs. Ikväll ska jag troligtvis till älvsjö där brudarna väntar med godis och film, dock inte säkert. Grattis till Kronprinsessan och Daniel som äntligen är förlovade!

Date med Farmor

Jag slocknade framför den alldeles för långdragna Oscarsgalan igår. Mer röd matta, mindre mellan-snack! Hur som helst har jag nyss kommit hem från en träff med Farmor. Vi gluttade i affärer och lång-lunchade på NK.
Vad kvällen bjuder på lämnar jag åt ödet. Eller åt C.
Dags för mitt nya vita té, en frukt och så småning om SATC.Hugs&Kisses

I quote

Dagens skönaste citat
/../
-Ungsstekt falukorv...
-Det blir perfekt till min vodka! "Absolut falukorv".

/Beck & hans flummiga granne.

Beloved Stockholm

Vi plogade oss fram i (det ömsom härliga) snökaoset. Strosade runt mellan NK och Gallerian. Jag investerade i ett svart/vitt leopardfodral (till nästa helg - Jullans djurtema ;) och vitt té att mysa med i dessa kalla tider. En snabb muffin-fika senare mötte vi P för att käka på en sportsbar vid Norrmalmstorg. Det blev hamburgare med ost, bacon och pommes - mmm.
Som körsbäret på glassen träffade jag Sx2 och H i rulltrappan, en trevlig överraskning må' jag säga!Alla får skåla med bira, utom lilla underåriga jag...


Kvällen avslutas med dom cheeseballs jag gick miste om igår, en schweizernöt, Beck och slutligen Oscarsgalan. Top noch helt enkelt.


Söndagsmys

Denna dag blir en tripp till stan med mina gamla föräldrar. Promenad, förhoppningsvis lite shopping och fish n' ships-middag på The Dubliners Sthlm. Pga Snöyra får det bli jeans och yllestrumpor. Mer hinner jag inte skriva, Pusss.

Innan vädret sabbade sminket

Dreamdress meets tackiness

På begäran av anonym ska jag blotta mitt innersta - visa upp garderobens finaste vrs fulaste plagg. Utbudet är ganska stort, både på den smickrande och... inte lika smickrande fronten, så detta är bara två av många färgstarka val.

Finest
 
Klänningen från min 9anbal. Den släpper jag aldrig.

Fugliest
 
En fluffig glitterväska som jag fick i present för många år sedan.
var den en favorit. Nu undrar jag varför den forfarande existerar.

To be continued... J


Rapporterat försvunna ostbollar!?

Kvällen blev väl sisådär. Hem till C, fixade oss och åkte på fest i Älvsjö. Eftersom vi inte var så taggade var vistelsen där inte särskilt lång. Vi missade bussen vilket gav oss en väntetid på trettio minuter i nattens kyla. Dock lite cred åt S, L, H och C som livade upp stämningen med sång *I like to move it, move t...*. Det var tänkt att "våldgästa" en lokalfest, men vi var alla för trötta för det. Tågresa hem. Det ända som höll mitt mod uppe var tanken på Cheeseballs:en som väntade där hemma. Men tro fan att dom var slut! Då var det inte kul att vara pappa kan jag tala om (Sorry).

Nej, jag får gå och sova bort aggressionerna helt enkelt. God natt.

Paris is burning /LadyhawkeTvå konstateranden inom begreppet mode!
A) Om du inte redan har en kavaj - dags att köpa en. Även om jag tidigare var skeptisk har jag nu totalkonverterat. Jag bara längtar tills vårvädret infaller, då jag kan slänga på mig kavajen till ett par slitna jeans och mina rosa pumps perhaps.
B) Till er label-lovers tipsar jag om en troligtvis dominerande nykomling på marknaden. Paris Katie & I. En feminin design med edge som -vad jag senast läste- tillverkar begränsade upplagor, vilket gör det hela ännu mer intressant. Mitt första intryck är en skön blandning av festlig lyx, färgglada korsettliknande toppar(korall bla!), figursmickrande klänningar och med inslag av den nya säsongens Gossip Girl.
Ska kolla runt mer i veckan och bekräfta mina intryck av märket.

Bild från pariskatieandi.com

Carpe Diem (?)

Nu är jag hemma, pust. Matchen var intensiv, med bara en avbytare. Vi vann med 24-11 och det skålar vi för!
Lite surt när planer spricker. Ikväll skulle gänget fira Sofi men tjejmiddagen blev inställd så nu sitter jag här utan vetskap om kvällen, hmm. Förhoppningsvis blir det utgång ändå, jag är i stort behov av lite glamour (haha).
Massa grattis till älsklings-Jullan som idag 21/2 fyller 17 (Juliagoes.blogg.se).
Dig ska vi fira skiten ur nästa helg♥


Power-frulle

God morgon! Ska iväg på match mot Sannadal nu, skit pepp. Jag har laddat upp med en grym frukost. Men, nu måste jag kila. Önska mig lycka till.

Vatten
Honungsté
Gröt med äppelmys
Stekt ägg
Kiwi


I quote

Dagens fuzzigaste citat
"Life is a glitch, then you die"
/Simpsons

*Glitch=Tekniskt fel

Sportis nalkas

Vilken härlig dag!  Simning, godis, gratis semla, solsken och ett skolslut redan klockan 13.20.
Idag invigs lovet, en hel vecka att skämma bort sig själv på. Synd bara på ett Sportlov utan sport. / Hon som är bitter över skidresan som aldrig kom.

Ny stass, tack

Jag är så trött på mina kläder. Lådorna är fyllda men ändå står jag där varje morgon, trött och med håret hängandes över ansiktet, i försök att komponera dagens outfit, framför den där jäkla byrån.

Det är så lätt att tröttna på sin garderob, det går så snabbt. Men varför? Jag antar att vi lever i ett alldeles för granskande samhälle. Om man dagligen rannsakar varje litet hörn av sin mundering är det omöjligt att förr eller senare missa en och annan skavank.
Men faktum är att en större och mer varierad garderob är status, är modernt. Det är ganska tråkigt när jag tänker vidare... Vad hände med "signatur-parfymen" eller "typiskt-dig-plagget"? En del av vårt signum, vår karaktär går förlorad!
För att strö salt i såren berör vår ombytlighet inte bara våra paltor. Allt ifrån träningsformer till väder ska snabbt ersättas med nytt och fräscht. På vintern längtar man efter brännan och att slösa timmar på bryggan. På sommaren saknar man känslan som en kopp te framför brasan ger.
-Om nu våra hjärnor är inprogramerade till detta beteende, borde det väl påverka våra relationer? Vilket jag tror att det gör. Vi överanalyserar våra respektive, playar våra vänner, söker perfektion och tröttnar därmed. Det verkar som om dom ända fel och brister vi lyckas missa är våra egna.

Varför tröttnar vi inte på den person vi spenderar absolut mest tid med, den person vars tankar ständigt finns i huvudet - oss själva!?


Trött på att behöva klä mig varmt! /J

I quote

Dagens bästa citat
"Mannen må ha uppfunnit elden, men kvinnan vet hur man leker med den."
/Carrie

En bit av min dag

En kort men intensiv skoldag - en lyckad redovisning. Jag tuffade hem i solskenet, åt en korvmacka (intressesmurfen går upp i vikt) och kammade sedan hem några vuxenpoäng. Jag har nämligen handlat åt mamma och tittat runt efter potentiella sommarjobb.
Nu myser jag med honungsvatten, en donat och S.A.T.C!


Smack och Pang, som Farfar brukar säga.

Känslan

När blev den offentliga dagboken så populär?
Jag antar att blandingen av att dela med sig av sitt privatliv, att tilldelas chansen att skryta, att skapa en sorts digital struktur på ens liv och att få uppmärksamhet på köpet är vad som lockar. För visst är friheten att skriva vad man vill och vetskapen att folk faktiskt läser härlig!
Den största tjusningen för mig ligger i känslan av att "driva en tidning". För visst kan man likna en blogg med en tidsskrift - Läsarna, modet, refkletionerna, reklamen, bilderna, designen, åsikterna... Min egen lilla blaska. Underbart.

Måndag

"Nästa vecka" är nu kommen.
Denna måndag bjöd på kyla, quadrapop, risgrynsgröt och ett VG på matten. Vad hände med solen och Sex and the City? En flyttades fram, en bak. Sicken balans.
Om tre dagar, sexton timmar och 19 minuter infaller Sportlovet! Några lär ju glida runt på sina carving:s i Charmoni medan jag är fast i ett grått Stockholm. Kontrasterna blir allt tydligare. Men! Det ska bli jätte skönt med en vilovecka, kanske lite shopping, semlor och en dejt med min kära farmor.

Smell you later.


Snillet spekulerar

Har du tänkt på att man alltid försöker likna sig själv med karaktärer i serier, filmer eller musikband? Hur man naivt försöker hitta detaljer som passar in på en själv - både utseendemässigt och i persolighetsdrag. Antingen är man Marissa eller Summer, Serena eller Blair. Powerpuffpinglorna, eller kanske Charlies änglar.
Är det för att dessa karaktärer är så framgångsrika och eftertraktade eller vill man helt enkelt fly från verkligheten? Skapa sig en idyllisk bild, en drömvärld dit man ibland kan unna sig en tripp. Undrar om regissörerna medvetet skapar roller som vi dödliga kan relatera till. I vilket fall verkar det fungera, för erkänn brudar; avundet är ett av skälen till att vi hänger kvar vid Sex and the City, Spice girls eller Twilight.
Att jämföra drömmar med sin verklighet är inte så konstigt med tanke på hur dagens samhälle är uppbyggt - strävan efter att tillhöra eliten. Om samhället kan skapa fenomen som t.ex. välfärdsbrottslighet, kan det definitivt skapa små wannabe-spöken i våra huvuden.
Drömmar om glamour är väl inget fel i sig. Men följderna... Dör kärleken ut just för att man har en tv-ytopi inbankad i huvudet? Den där perfekta balasen av lyx, intriger, yta och skandaler som egentligen inte existerar. Vad vet jag.

/J

Who am I? Thats the secret I'll never tellXoXo Gossip Girl

Silly Sunday

Ännu en Söndag passerar. Vaknade upp hos L efter en kväll med grabbarna. Jag glider runt i ett tomt hus - utmattad efter dagens match, som kunde gått bättre.
Till min glädje upptäcker jag att inlägget om brudarna gav effekt i form av en kedjereaktion. Känns bra att ni håller med och att alla är villiga att bättra sig. För vi är ju trots allt vi.
Ikväll är det Beck som gäller. Beck och godis.

Kisses. J

14/2


Hittils har min alla♥sdag varit hur mysig som helst. Jag vaknade lycklig och kär i livet.
Åt god eko-kyckling och nybakat bröd med phillie till lunch för att sedan möta vintersolen. Jag, Cassandra och Martina tog en långfika innehållandes Cola, chokladbakelse, pucko, äppel/kanel-muffin, te, sockerbulle och en ostfralla. Två timmar senare promenerade vi hem. Saga och Donna möte oss på vägen.

Väl hemma väntade en presentpåse - en berlock att hänga på fotkedjan och chokladhjärtan. För att toppa eftermiddagen till max kom pappa hem med godsaker i mängder. Även han får sina ryck.

Just nu äter jag geléhjärtan i väntan på maten.
Ikväll blir det förhoppningsvis KommandoCentralen som gäller.

Kram och Puss

Alla♥dag

Hur mycket jag än försöker, kan jag inte sluta tycka om alla hjärtans dag. Geléhjärtan, några fina sms, en allmänt rosa tillvaro och allt annat därtill. Tyvär måste denna extas balanseras av mitt cyniska jag. Den realistiska sidan som kompenserar mitt blåögda sett att se världen på.

Alla hjärtans dag har -sorgligt nog- blivit ett sett för företagen att tjäna pengar på. En kärleksdag på låtsas, ett av många påhitt vi troligtvis har anammat från USA.
Jag kan storyn, vi firar Valentine - Presten som i hemlighet vigde vad som ansågs vara för unga par. Valentine som offrade livet, som blev en martyr i kärlekens namn.
Grundtanken är fin, men det räcker inte. Denna dag står nu mera för något materiellt. Tydligen duger inte längre en ros, en kyss eller dyrbar tid tillsammans. Nu ska dagen vara välplanerad och innehålla aktiviteter som biobesök på privatbokade salonger, sexiga underkläder, dyra måltider, champagne och heta avslut. Gärna kombinerat.
Har romantikens dag slutat handla om intimitet och äkta kärlek? Är det idag bara något att skryta om, att med alla medel toppa?
En fuzzig blandning mellan ovanstående och något att må dåligt över. Det räcker med att fråga mina tjejkompisar, för att få den brutala sanningen konstaterad...
-Att vara i ett förhållande betyder forcerade dejter, att vara singel är enbart förödmjukande.

Jag själv njuter av temadagar som denna men att reflektera över det får mig att inse att långt ifrån alla gör det.
Men för att försöka avsluta på ett moget och uppmuntrande sätt säger jag:
-Tänk inte så mycket. Njut av det lilla; en genuin kram från en nära vän eller chokladasken från mamma. Har du ingen partner? Skit i det, för det kommer. Och om du har ett förhållande är det bara att njuta. Han förväntar sig i grund och botten lika lite som du.

Ur Svensk Dam läste jag igår »Det är lite befängt att ett visst datum ska vara romantiskt. Romantik ska inte vara schemalagd


Tur i oturen
Segregation, nej tack

Jag vet hur svårt det är att få ihop livet -med alla dess bitar- till ett och samma pussel, men fan tjejer. Vi är ett så otroligt skönt gäng, det får vi aldrig glömma! ♥


(+Alla sötis som inte kom med, ni vet vilka ni är).

Utrymme för reflektion

Vad betyder ett ex. Är det något passé eller kommer en gammal fling alltid vara något speciellt.  Och vad är rätt reaktion när ens bästa vän börjar dejta ens ex?

Med ens hittar jag meningen med uttrycket förbjuden frukt. För vad är mer förbjudet än din gammla flamma, vännens storebror - eller hennes föredetta. Lockelsen finns. Jag själv faller för den outforskade, det nya gänget eller den nya killen i det gamla. Att veta för mycket är vad som förstör.
Jag återgår till förbjudna relationer och tänker att samhället kanske borde acceptera att det faktiskt förekommer. Något övergivet och begagnat är inte längre din ensak. Troligtvis var det tom du som valde att kasta det som gick sönder, eller det du tröttnade på.
Med tanke på dagens dilemma, vår brist på resurser, kanske det inte är en så dum idé att låta begreppet recycling även smitta av sig på kärleken...
Å andra sidan, om nu samhället skulle godta dessa otillåtna förhållanden, skulle nog tjusningen försvinna. Vilken spänningsfylld dramatik, som vi innerst inne är så beroende av, skulle ersätta den förbjudna frukten? "Att älska med välsignelse"?
Inte lika sensationellt längre...

Det är ett svårt fall, en defenitionsfråga.
Jag tror att nyårsprincipen kommer väl till pass. Ut med det gamla, in med det nya!
/Carrie Bradshaw Jr

Tacka vet ja' finalen 2

Rätt åt mig? Efter att ha langat en fet-diss åt Melodifestivalens deltävlingar får jag ett både komiskt och oroväckande konstaterande. Det har tydligen aldrig varit så höga tittarsiffor eller så många röster i en deltävling som i förra helgens. Hela 3.3 miljoner svenskar satt bänkade framför TVn, troligtvis med morötter och fettsnål dipp.

Jag antar att 3.3 miljoner av Sveriges befolkning älskar falukorv och mackaroner...


Vecka 7

Ny vecka, nya tag.
Allmänt för denne är att jag lovat mig själv några nyttiga dagar. Jag känner ett starkt behov av att detoxa mig efter en helg av glass, m&m, ostbögar, sockrade nötter och fanta.
Hur som helst, nu blir det andra bullar.


Måndag - Matteprov
Tisdag - Sovmorgon, bokdiskussion och träning.
Onsdag - Kort skoldag, plugga svenska, handla inför torsdag och gå på "jobbintervju".
Torsdag - Bräda på Kungsberget, Sofi 17 och sista dag att göra individuella val.
Fredag - Svenskaprov, kort dag och bio(?)
Lördag - Alla♥sdag. KCcrew (?)
Söndag - Derby på hemmaplan, Salem/Tumba. Adela 18.


Indiv. val. Besluten går fram och tillbaka. Det är alldeles för mycket this n' that och när jag tror att jag bestämt mig kommer något ivägen. Troligtvis blir det iaf Multimedia och Hälsopedagogik. EngelskaC i trean. Wuhu.

/J

Heaven for the Weather /The Streets


Söndag

Söndagar. Så grå, så praktiska eller så... Bakis. Med tanke på min döda lördagskväll blev denna söndag allt utom det sistnämda. Jag har bla duschat, pluggat, ätit paj, duschat igen och bloggat lite. Eftersom jag älskar att planera har jag även checkat kalendern och räknat på några "ekonimiska förändringar". Haha, vilken jävla nörd.

Just nu sitter jag och funderar på mina Individuella val till 2:an. Jag ska disponera 300p och det lutar mot Multimedia, Ungt företagande och EngelskaC. Men det finns många valmöjligheter och frågan är om jag tar vatten över huvudet genom att välja tre seriösa 100poängare. Hmmmm...


Earl grey med honung från Skåne, en härlig skitblaska och en bit choklad.

XoXo

Tacka vet ja' finalen

Melodifestivalen. Delfinalerna kan efterliknas en falukorvsmiddag. Falukorv och mackaroner som någon försöker omvandla till en Biff á la Rydberg serverat på Villeroy och Borsch. Alla upphåsade programledare, en förväntansfull publik, oändliga klädbyten, glitter och glamour. Ändå är Melodfestivalen bara vad den är, skittråkiga delfinaler, andra chanser, fanatism och krystade skämt. Fina silverfat och påkostade linneservetter spelar ingen roll,
- Korv är alltid korv. Mackaroner likaså.

Men om vi nu ska plågas av denna melodifestivals-hysteri så kan vi väl ändå hoppa direkt till finalen, där spektakulära klänningar och Björn Gustavsson faktiskt är menade.


Kvällens sista cigarett /Maggio

©

Expression of rage

TV4 är ju helt fucking unbeliveble. Reklam-rekordet låg tills nu på sju minuter in i filmen. Idag slår dom världsrekordet. Efter fem minuter kommer reklamen. Fem minuter! Som grädden på moset pågår den i sju minuter - reklamen är längre än själva programmet. Clever.

Threeee, is the magic number

Min lilla plånbok ska täcka mycket just nu, yeye. Sket i det praktiska idag, gick på magkänsla och välkommnade tre plagg 2die4. Det är jag värd efter allt slit.

Figursydd kavaj med blårandigt foder.

Enkel zipper. Bra färg till kommande brännan.

Chinos everyday. Snygg färg, snygg modell.


«XoXo»

Budget myass!

Jag känner en stark iver. Ur hjärtats djup färdas signaler upp mot min hjärna. Signalerna bildar någon form av text, ett S följt av HOPPA. Den lilla shopaholicern i mig tar övertag och maktlöst sitter jag här. Ivrig.
Det är stora ha-begär just nu...

1. W380i "Blushing pink" - En skitfin telefon! Rosa, musik, kamera och flipflop-lucka, Grraawr.
2. Topshop - Romantiska inslag, festtoppar och "all or nothing". Tengo que hacer!
3. Rosa resväska - Hittat den perfekta, ska kirras! XL självklart.
4. Nödvändigheter - Tråkiga saker som vardagstoppar, ziptröja och mjukisbyxor.
5. VÄSKA - Jakten på drömmen är nu igång.
6. PlattTV - Lagom stor, inbyggd DVD. Ibland vore det praktiskt med några tekniska genuppsättningar...


Stockholms-paradox

Håret i en högt sittande knut, en tight jacka med hög krage och frost. Jag sticker ut. Ut ur Stockholms skrämmande grå aura. Jag är tuff, kaxig och pang-på.
Sitter på tåget, från dom södra förorterna påväg in mot City. Fokus på kriminologi-boken. Eller?
På sätet brevid mig sitter två jä*la wannabe OGs. Två grabbar som fyller det tidiga lördagståget med bas och surriyoyo. Ingen pallar!

Så snabbt, så diskret, genomgår tuffa jag en förkastlig metamorfos. Jag blir en typisk svensk, en mellanmjölk. Där sitter vi svenskar, representanter för Sveriges största fördom, kanske tom Det Nya Stockholmssyndromet?
Alla sitter och irriterar sig som fa-an på att bli störd, men är det någon som öppnar kakhålet? Tror inte det va...
Men nytt år betyder förändring. Samlar kraft, tar sats och:

-Fan killar, kan ni stänga av musiken?
(Det är tom olagligt nuförtiden!)
Konstpaus - Killarna sänker.
-Fucking svennar, pallar ingenting.

Så nu sitter jag där. Besegrare eller besegrad?
En klar paradox infinner sig i mitt blonda, lilla huvud: I hopp om att bryta den typiskt svenska tystnaden blir jag den typiska svenskan som endast tål just tystnaden. Komiken klarnar.

Såhär i efterhand då? Jag stärkte mig själv, knäckte myten och... drog en ny fördom över den svenska befolkningen. Nästa gång tar jag taxi!

Tredje gången gillt...

... Är väl vad man brukar säga?
Det här är i alla fall blogg nr 3 och eftersom tre råkar vara mitt turnummer kan detta endast båda gott. Med lite skinn på näsan vet jag att kraven är färre. Nu bloggar jag när jag känner för det, inte för att jag måste.

Observera!
Detta är inget man äter med hast. Smaka på orden - dom är kryddade med omsorg.

RSS 2.0