Bananas are for monkeys

En dag på tåget, kort sagt. Till skolan på morgonen, hem efter en lektion - packa ihop mina saker, äta en god lunch, ringa polisen Stisse för intervjun, fixa till mig - tillbaka till skolan för veckans sista lektion. Sedan bär det av mot Älvsjö! Lite pre-valborgskaos får man väl räkna med? Efter mycket om och men blir det middag med tjejerna, grill självklart. Spontanitet får bli kvällens signum, men fest ska det bli!!
Kvällens outfit får bli skriftligt dokumenterad; Marinblått linne, ljusa jeans, rosa ballerinas och matchande nagellack. Grr.
Om ni har tur (eller otur om du spenderar kvällen med mig) kommer det upp lite bilder längre fram. Mohaha.

Gör inget jag inte skulle gjort, Glad Valle!

Intressesmurfen ... Dog

Inte mycket till glamourös dag idag inte. Vaknade runt åtta trots sovmorgon, på grund av den där förbannade, vår älskade sol. Peppade mig själv med youghurt och en macka med honung på för att orka med den energiätande kriminologirapporten. Redan i pyjamasstadiet började jag arbeta i huliganismens anda. Än sitter jag här, skriver ned värdefulla idéer och tycker synd om mig själv. Hur som helst har jag kommit en bit på vägen och det känns riktigt skönt!

Tog en prommis ned till Rönninge på dagen, dels för mitt då feta pausebehov, dels för att träffa tjejerna som satt nere på fiket med varsin läsk i handen och mådde sådär allmänt bra.
Pause nummer två blev lite vindruvsmys framför SATC.

Kvällen?
Kanske tvingar jag ut Bellmannen på kvällsäventyr, kanske tar jag mig en skål glass med banan.

Kanelbullen kallar

Fika. Blev en hel del av det idag. Efter en helt vanlig skoldag, fylld med måsten, belönades jag med en södertripp inkluderat en fikastund med brorsan. Det blev en härlig blandning av morotskaka, snickersruta, kanelté och vatten (någon måtta får det ju vara!) och såklart smed vi lite onda planer, vad nu det kan betyda? Mohaha.
Kvällen bjuckar på några sköna TVtimmar och ännu mer fika.

Men ångesten pyr. En minst sagt viktig kriminologi-rapport ska skrivas och jag har som vanligt svårt att komma igång. Har dock valt ett spännande ämne och med lite insidefakta ska det nog gå vägen. Ämnet får ni sukta över ett tag.

- Valborg och 1a maj är nära! Håll ut.

Fjortisvarning

Men vad gör man inte, när det krisar. Det här var iaf todays clothing!


Pigg som en lärka (...)

Snabb-resumé av fredags- och lördagskvällen!

Trots stackars Peters bilkrock kom vi iväg till Botkyrkahallen för att heja fram Älsvsjögrabbarna. Tråkigt var att skriken och klapparna inte riktigt räckte till... Nästa gång! Kul var att många bekanta ansikten dök upp på läktaren, fniss. Sällskapet begav sig mot Jcrib  där det generöst bjöds på glass, jordgubbar, smågodis och chips. Speedade, fick vi inte mycket sömn den natten.

Igårkväll planerades fest hos J. Dock tog det aldrig riktigt gnistor, folk kom i omgångar och festen svalnade rätt fort. Ändå är det alltid lika mysigt att träffa er tjejer!
...Och några som sket i "partystatus" var de här...





03.00 - God natt.

S som i soft, C som i chill

Vaknar upp, drar i mig lite müsli hedelmä och honungsyoghurt för att ladda upp till det nationella provet... Som gick helt okej trots ett sömnpiller till ämne.
Första och sista lektionen på schemat var Svenska där vi slipade på tisdagens dramauppvisning, Romeo and Juliet! Vad är mer passande till en kort arbetsfredag och en i allmänhet solig dag än en tripp till city med S och C? Vi lunchade på Kapris, goda sallader alla tre (lite beach-09-ångest mån tro?) och tog sedan en runda i de gamla vanliga butikerna. Mitt i virret och köpshysterin träffar vi några back in the daysisar och ingen mindre än Filip Berg, allas favorit i ungdomskulten "Hip Hip Hora". Sebbe, vet ni?
Hur som haver var det en mycket najs dag i solgasset (vars temperatur tydligen ska höjas ännu ett snäpp!).

Just nu sitter jag och smälter några vindruvor, lite naturgodis (åååh, cocostoppar) och mammas burritos. Var kvällen beger sig är ännu oklart, mest pga oroande komplikationer. Tänker på dig, farsan Bellman!

Pancees 4 dinner



All uppmärksamhet på Rosa, glöm inte sommarens hottie nummer två,  Turqoise.

Jag har syndat...

...Men biktats.
En mycket oseriös dag, skolmässigt. Vi tittade på film, vilket såklart resulterade i svullande. Tre stycken med godispåsar i handen, en med pringles och en med vaniljmunk och en chokladkaka - ett fett härligt knytkalas.
Bikten blev i form av träning. Tänk vad svett kan vara sexigt (haha).

Nej, nu är det bara att överleva veckans resterande skoldagar (bestående av kurs- och nationellt prov) för att sedan belönas med det omtalade fina vädret!

Think Pink

Neon smickrar brännan, Puder för romantiska inslag (ni tjejer vet vad jag pratar om), Korall på semestern och Cerisea detaljer som grädden på moset bananaspliten.
Det är väl ingen nyhet att jag älskar rosa, men kul är att modevärlden äntligen återtar en sådan härlig färg. Pink is definitely the new black!

Men visst, observera den fina linjen mellan sexigt och barnsligt... (Harkel).

Ett känsligt inlägg

Skratt och tårar. Vilken berg och dalbane-dag. Humöret har stegrat, sänkts och stegrat. Och sänkts. Och stegrat.
Observera att detta inte är ett "emo-inlägg", utan mest en beskrivning av dagen. Det tog ett tag att komma över ett misslyckat spanska kursprov, men med Cassandra som bekräftelse kan jag säga att det slinker ur mig en hel del klockrena oneliners vid piken av min besvikelse.
Som tur är har jag en tröstande mamma, en varm dusch, god mat och blåbärstryfflar att glädjas över.

Just nu hoppas jag på ett litet kvällsmirakel. In med lite efterlängtad energi i Djurgårdens spelare. Trots att jag inte är där och varken jobbar eller tittar, stöttar jag för fullt. Rött för blodet genom hjärta och ven... Heja blåblå ränder.


New-bought.


Blev inte mycket mer shopping än den här väskan. Men det är ju inte fy skam, det heller!
Vi avslutade dagen med Stockholms godaste sushi... Nu ska jag mysa framför Gossip Girl, Mäklarna och slutligen "Och så kom Polly", riktigt djup kväll. Toppar det hela med en guld nougat.

Söndag

   
(Dagens klädesel)


Idag bär det av mot "Sjöstaden",
(utesluter ordet Ha**arby - ett känsligt ämne så nära derbyt, haha).
Vi ska fira "Lilla lilla" på 24årsdagen, fika lite gott och träffa dom utflyttade delarna av familjen.
Vidare in mot stan, göra lite seriös shopping och allmänt njuta av solen!
Jag har nyss gjort mig en riktig CaféLunch; bageribröd, riktig salami och brieost.

Puss.


My favourite Tolouse

Tog en sväng till skärtis på förmiddagen. De' blidde ett par nagellack (rosa självklart) och en enkel vit kofta. Kikade även på en kjol och lite underkläder - seriösare shopping imorgon.
Har dessutom blivit en riktig Skipper, kolla in dagens matlista! Men som alla vet, är detta förmodligen ett undantag (hihi).

Kommande timme spenderas framför byrån och i badrummet. Vad f ska jag ha på mig ikväll? Det är nämligen lagmiddag och förhoppningsvis fest, som ett litet avslut på våra år tillsammans.
Nej, nu för jag slita mig från skriveriet, jag är redan efter i planeringen - som vanligt. Tjing!


Todays


Coloured DancingTee from B.B, DancingShoes Hadge&Em

Kyckling på Fredag (8)

Drog en skolk igår. Genuin bloggtorka.
Men idag är jag tillbaka, go' och gla'. Idag har jag gjort en obligatorisk procedur; ut med vinter- och fram med sommarkläderna! Jag riktigt njöt av att hänga tunna, pastellfärgade klänningar på mina galjar. Tunikor, blusar och tunna linnen, äntligen.
Som vanligt när solen är framme, har jag stekt på däcket. Utöver det har jag pluggat lite, gjort en greksallad och ätit god plockmat i form av kyckling, bröd och brie, oliver och avokado.
Sounds nice, oi?

New day, new tee


Loving the shape! Matchade mina marina prickar med ett diadem i samma färger, motsatt ordning. Ljusa jeans, rosa Converse och ett vit- blårandigt skärp på höften.
Idag har vi fokuserat på teambuilding, personliga roller och transporter. Vad vi minns är grillade marshmallows och barrté. Puss.

I can still recall our last summer

En ny dag. En annorlunda dag. En till viss del sorgens dag.
Idag har gamla goa' laget (rester av oss i alla fall)  tagit ett både tungt och lättande beslut - vi lägger ner. Mina år som mittnia är från och med nu något att se tillbaka på, historia.

Men tänk att jag tog allt det där förgivet. Alla mellan-matcher-toasts, stukade fingrar, Eken Cups bajamajor, Ica kuppen utan skor och våra rosa bollar.
Jag kommer ihåg den allra första matchen vi vann, tror det var den tredje spelade. Jag hade dansuppvisning och var därför inte med. Kommer ihåg Olle:
-Vi vann för att inte du var där, hehe!
Tror han kommer sakna någon att kaxa mot.
Jag minns mitt första och enda röda kort, Martinas alla fighter, Lindas alla mål och Cassandras många utvisningar.
För att inte tala om matchen mellan Sverige och Frankrike. Lagets två lill-rebeller (gissa vilka de var...) hejade av okänd anledning på fel lag.
Jag kommer ihåg helgen i Göteborg. Hur jag spottade i motvind, alla matcher vi förlorade (för att allas tankar kretsade kring:), Liseberg och min borttappade Catphone som så småning om tassade tillbaka. Carro och hennes sönderbrända ansikte, domaren Glen och saltvattensstänket.

Jag glömmer aldrig Angelica och Line som lärde oss "Så kom igen vårt Salemsgäng", Peters "De mål du missar är de du inte skjuter" och slutligen Rolles alla utbrott på inkompetenta domare. Jag glömmer aldrig er, tjejer!


Vad är det ens för dag idag?

I brist på annat drar jag en uppdatering!
Gårdagen var en riktigt bra söndag. En slapp för- och eftermiddag med onödig tid spenderad på Babe. Men visst är det skönt att kunna göra så? Bara låta tiden gå för ett tag...
Årets påskmiddag tillbringades med hela familjen, vilket inte händer allt för ofta. Ägg, sill och lax, lamm, potatisgratäng och sallad, chokladkaka och godis.
Efter maten och ett tappert försök att följa gårdagens Gossip Girl bar det av till Julia i Älvsjö. Lite nedstämdhet blev glädje så fort jag närmade mig musiken, filtarna, stearinljusen och mina sköna tjejor. Så småning om kom chips, choklad och grabbar. Jag och C vandrade hem i natten med E, R och kompani. Efter en natt fylld av fight om täcket och mycket snarkningar (...) bjöds jag på en hallonsmothie för att palla tågresan hem.
Resten av min röda måndag går till att läsa ut en jäsputlösare till bok, laga mig en sallad och mysa med resten av chokladkakan framför TVn.

That's all 4 now.

Glad Påsk


-98. Visst saknar jag alla påskveckor i fjällen men...

...Solen står mitt på himlen, i handen har jag en fralla med gårdagens köttfärsbiff och på kroppen sitter min blå- vitrandiga bikini under en rosa sarong. It's about time to svulla på påskägget!

Utvilad... Not

Cherry cherry, boom boom.
Är nu hemma från en två dagars awesomeness!
Vi invigde grillen för i år. Skötte det hur bra som helst, tills den började brinna. Men, lite sotig chorizo har väl ingen dött av? Gott var det och mysigt hade vi. Kvällen var ett oändligt svullande, vilket inte var oberäknat med tanke på fem PMSiga, chokladberoende singlar till brudar...
Skärtorsdagen (första påsk, woho!) började nyttigt med omelett, fetaostsallad och en planerad joggingrunda. Dock brast fasaden och det slappa jag:et dominerade. Det blev älskade ängel Bert och Jennybakad kladdkaka istället.
Efter en uppryckning i form av dusch och smink tog vi oss ner till 66 kvadrat och åt Sushi. Kvällen bjöd på fest, gamla goa ansikten, några krasch och en hel del garv.
Men som en viss Cassandra sa; what happens at Lisa's, stays at Lisa's!

På rymmen

Idag flyttar jag och C till Lisa!.. Två dar' framåt. Vi ska grilla, festa och bara ha det allmänt najs. (Självklart också med resten av brudarna).
Imorgon ska jag dock upp tidigt, för ett besök på sjukan (inget allvarligt), burrrr. Efter det belönar jag förmodligen mig själv med lite shopping!
Hur som helst blir det nog inga inlägg under tiden. Ha det så länge, pray for good weather.


Jag har slitit ut så många skor

Optimisten är i farten. Att vuxenhandla är sjukt kul.
När jag blir stor ska jag fylla kylen med youghurtar, sallader och jordnötssmör. Frysen ska innehålla Ben&Jerrys, Tofuglass och mumsmums. I skafferiet ska det finnas kakor i alla sorter - hembakta och köpta - och såklart en ICEsamling av choklad. I takkronan hänger piñatas med naturgodis och under bordet finns min hemliga Sushigömma.

Jag och mamma bajkade ner och köpte lite påskfjädrar och -choklad, lite fika och en tidning.

Ikväll bär det av mot Älvsjö, Lina och resten av vårt härliga gäng. Lite bastubad och mashmellow-grill (önskas av mig och S). Påsklovet flyter, solen skiner och jag glider. Puss.

Räckmackan ett & två

Kirrat jobb, shoppat massa fint (har du tur kommer det upp i bloggen 8) och avslutat dagen med Djurgården - Örebro på Stadion (1-0).
Nu ska jag inte skryta allt för mycket, men: Gratisbiljetter, freepass-kort, VIPlounge och lite hänga-på-brorsan. Jag och C stog någon timme som värdinnor och firade detta med Cola och kakor! Ibland räkar livet sådär lagom mycket.
Dock tappade jag min beloved keps någonstanns i vimlet, förhoppningsvis hittar den hem...

Redan sen

Var lite cranky över molntäcket igår... Metrologen är en luring.
Men! Som kompensation har jag en underbart fin dag framför mig, solen gassar redan. Ska på donkenintervju - vad gör man inte för en extra slant? - så, här kan jag inte sitta!

Gårdagens

Festfestfest.
Lasagne, chokladhjärtan och massor med dans.
Nattlig promenad till L.

Festive Friday

Härmed utbringar jag en skål åt påsken, lovet och allt vad det innebär!
Kort dag, ett par bra betyg, pistagebulle och massa sol, vilken härlig dag.
Ikväll blir det tjejmiddag hos H följt av fest, the only prob - What to wear?
Hur som helst ska jag ut i värmen nu, grattis grattis Hanna.


I quote.




Ggirl


Dumma sill

Hade tänkt skriva ett litet "Nu är det officiellt vår" (Första april), men tydligen så har det vart det i en hel månad! När blev mars lika med vår?
Well well, riktigt najs väder. Därför kändes det okej att dra en skolk och njuta av solskenet (och pluggat matte som kompensation). Jag, C, S och C tog en fika efter lunch, så lite blåbärspaj hann jag svepa med drömmar om kommande sommarlov (80 days 2 go).
Resten av dagen bjuckar på SATC, mandel- och honungschoklad och slutligen Grey's. Någon som busat än? (Återigen första april).



RSS 2.0