Snillet spekulerar

Har du tänkt på att man alltid försöker likna sig själv med karaktärer i serier, filmer eller musikband? Hur man naivt försöker hitta detaljer som passar in på en själv - både utseendemässigt och i persolighetsdrag. Antingen är man Marissa eller Summer, Serena eller Blair. Powerpuffpinglorna, eller kanske Charlies änglar.
Är det för att dessa karaktärer är så framgångsrika och eftertraktade eller vill man helt enkelt fly från verkligheten? Skapa sig en idyllisk bild, en drömvärld dit man ibland kan unna sig en tripp. Undrar om regissörerna medvetet skapar roller som vi dödliga kan relatera till. I vilket fall verkar det fungera, för erkänn brudar; avundet är ett av skälen till att vi hänger kvar vid Sex and the City, Spice girls eller Twilight.
Att jämföra drömmar med sin verklighet är inte så konstigt med tanke på hur dagens samhälle är uppbyggt - strävan efter att tillhöra eliten. Om samhället kan skapa fenomen som t.ex. välfärdsbrottslighet, kan det definitivt skapa små wannabe-spöken i våra huvuden.
Drömmar om glamour är väl inget fel i sig. Men följderna... Dör kärleken ut just för att man har en tv-ytopi inbankad i huvudet? Den där perfekta balasen av lyx, intriger, yta och skandaler som egentligen inte existerar. Vad vet jag.

/J

Kommentarer
Postat av: Anonym

JA vad vet du egentlien?

Ingenting..

2009-02-16 @ 10:22:25
Postat av: Jenny

Haha, palla

2009-02-16 @ 16:55:54
URL: http://jennydontbehasty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0