Vilja eller Vägra Växa upp?

Citerat av Bradshaw "Allt en tonåring vill är att köpa öl. Allt en trettioåring vill är att visa leg."

Hela lägenheten luktar bubbel. Inte den där lyxiga champagnevittringen som fyller ett rum med det samma man korkar upp. Nej, lukten av dagen efter. Hennes sönderdansade Blahnik ligger i varsinn ände av salongen. Hennes transparenta underkläder utspridda över barstolarna, tillhörandes den lilla köksön i ek. Ett söndertrampat cigarrfodral i silver ligger under bordet och umgås med dom läppstiftsmärkta kristallglasen. Morgonsolen tittar in och får flaskorna i diskhon att lämna gröna skuggor på en gräddvit vägg.
Hon själv sover på golvet. På fårskinnsmattan. Med gårdagens pälskappa över sin kropp.
När hon vaknar är livet inte lika lekande. Bakfyllan är närvarande och suget efter en stor fet Calzone lika så. Kanske en cider till?
Hon är en ansvarslös, ostrukturerad kvinna, någon som behöver växa upp... Eller en spontan och positiv ung vuxen som utnyttjar sina pliktlösa år. Inte på länge tänker hon mogna, inte på länge tänker hon sluta handla impulsivt och dagen efter vara bitter över konsekvenserna. För det är vad ungdomen hör till, varför denna stress över att bli stor?

Jag menar, vad hände med den store idolen PeterPan, mörkrädslan och kalaspuffar? Det ersattes av budget, shoppinglistor och "Julklappar är inte lika viktigt längre". Livet är ironiskt.
Den unga människan vill mogna, upptäcka arbetslivet och lägger all kraft på att lyckas (vad nu det innebär). Hon glömmer bort att njuta av sitt yttre, sin optimism och sin energi - allt det där som förmodligen nått sin pik. Hon försummar tiden då allt är möjligt.
Den äldre människan ser tillbaka på sin ungdom, saknar sin fasta rumpa och skulle göra allt för en sista vild natt.

Av vilka skäl nöjer vi oss aldrig med tillvaron? Varför längtar vi efter den tid som nuet inte ger?
Människan går miste om det viktigaste av allt - att leva.

Solglajer på!


Lördagskvällen, vet att du är nyfiken!

En lyckad lördag! Hos Martin och Linnéa bjöds det på champagne och grymt goda kladdkake-muffins. Födelsedagsfirandet skulle ta plats i resturangen nedanför, stackars underåriga jag fick åka hem (iof med Sushi i famnen) medan brorsorna festade lös tillsammans...
Helt lottlös var jag dock inte. Jag, C och L fick hänga på systrarna Bellmans firande! Efter lite gratis vin, ett lass salta kringlor och en vända till Oscars kom J och L, våra sköna bruttor.

Trött men nöjd stängde jag av väckarklockan i morse. Alldeles lugn, tills mamma påminnde om den där förbannade sommartiden. Jag försov mig till säsongens sista handbollsmatch med en halvtimme till start. Mötte inte världens gladaste tränare (hihi).
För att sammanfatta det hela hann jag, vi förlorade som väntat men några mål lyckades vi få in.

Nu ska jag försöka få lite plugg avklarat, sådär halv-glamouröst. Tjing!


Braces

Har tänkt lite på det här med tandställning... När f blev det en "nörd-stämpel"?
Det kan vara otroligt charmigt, den är temporär och dessutom trivdes jag när jag själv tuffade fram på rälsen.
Det är snart dags igen. Har fått en tid i juni, hos Eric på Söder. Den här gången är det på mitt initiativ, endast i underkäken och bara för en månad eller två. Jag ska minsann motbevisa fördomen!


Jenny -06

Ps. Tåg sägs ju vara så mycket bättre -ur miljöperspektiv- än bil. Betyder det att jag (med kommande räls) är Eco? Sug på den du. Ds.

Rå fisk och släkta lampor

Efter en lång session kläd-damp sitter jag här, drar en lättnadssuck över det hela och väntar på kondisfrallor med ägg. Idag bär det av till staden, dags för shopping! Vi åker direkt hem till Martin i sjöstan' som fyllt år. En god fika följs av en ännu godare middag. Sushi.
Kvällen har två ultimatum: Ut, ha kul och anlända trött till söndagens handbollsmatch eller! plugga, äta glass och få tillräckligt många timmars sömn. Hoppas galet på utgång, we'll see.

Oi! Glöm inte Earth Hour ikväll, 20.30-21.30.

Tjena Våfflan

Är det bara jag som vill ha våfflan mjuk, kall och med smör på?


A grand don't come for free


A slight pessimism

Grå dag. Tråkdag. Mitt humör har liksom vädret dalat. Ömsom ljus, ömsom storm.
Någon sa 40 skoldagar kvar till sommarlov. En annan sa 20 examinationer kvar.
Halvtomt glas...
Nej, nu får jag ta och rycka upp mig! Ska övertala C att promenera till Konsum för en liten godispåse.

Puss&hej, vädret kan ta sig!

Fina Fornarina


S to the DAY.

Förstår inte hur jag tidigare dissade söndagar! Antar att det berodde på en rastlös barnasjäl. Lugnet, men framför allt rätten till egoism top-notchar en stressad vecka.
Idag har jag storhandlat med mamma och pappa (dags att ta fram anteckningsblocket!) vilket jag börjat roas av. Håller Jenny-pan på att växa upp?
Nöjd över mina inköp, -Fruktmüsli, Honungsyoghurt, Glamour och Nötter- sitter jag och laddar upp inför ett barnsligt roande GGavsnitt och Beck.

En riktigt chillad helg, nästa måste festas upp!


Cassandruw&Saraw.goes@Js

En lördagskväll kryddad av S och C. Att ha kvar gamla festbilder har både sina för- och nackdelar... Oavsett var det mysigt att ha er här! Frågan är: vad är det för jvl värld vi lever i, där man inte ens kan ta kvällståget hem utan att vara rädd? Oi oi.

Sara P
09-03-22 00:34
Förutom att det satt ett peddo mittemot mig som tog mig på låret :s<3
/../
Professorn

09-03-22 00:48
Du skulle ha ringt så skulle jag åka dit med min ninja-outfit och kickat han på ballen

ROBINSON

Är tillbaka! Vilken hysteri kring det hela.
Är dock skön lördagsunderhållning när TVn är det enda alternativet.
Jag utelämnar kommentarer tills vidare, helt enkelt.

Klicks Robinson-special.
För vidare intresse.


Cupcakes och en utpumpad Jenny

Match! En välförtjänt vinst mot ett divigt lag bådade gott för en annars oplanerad lördag. Låt oss ta med egokicken till nästa helg då Söder väntar på att få krossa oss, (vilket vi självklart inte tillåter).
Väl hemma har jag stekt omelett och pluggat lite. Blev ingen shopping, imorgon perhaps? Istället kom Mamsen och papsen hem med nybakta blåbärsmuffins vilket inte var helt fel...
Som det ser ut nu spenderas kvällen hemma med gårdagens Klick och naturgodis. Oh, så bekvämt!
Njuter av denna helgs lugn, då kommande vecka tenderar till intensivitet på både fysiska, sociala och studiemässiga plan!
Stay put.


FREDAG

Började dagen med ett intensivt boxningspass (klockan åtta!). Ball och svettig flöt jag vidare till en oskriven rapport. Det var i princip summeringen av skoldagen. Någon form av risblandad tacos serverades till lunch. För att vänta ut vår sega paralellklass köpte jag och C varsinn godispåse och klackade hem till S, där vi fick oss ett gott skratt av skruvade "Allt om min buske". Runt tre hoppade vi på pendeln mot stan, en solprommis med L och L. Vidare mot Älvsjö där fredagskvällen spenderades. Dock efterlyses kussen Marcus och KC som vi enligt tradition träffar när vi är där...
Nu är det hopp i loppikassen som gäller, relativt tidig match imorgon. God natt!

Loving my Toulouse




Typiskt tjejer... Men att ett nagelack gör så mycket!

Jenny, Dont be hasty!

För er som undrar över namnet på min blogg...

Jenny Dont Be Hasty är en sångtitel. En titel på en grymt bra låt skriven och framförd av Paolo Nutini - en skotsk musiker född 87. Han har en unik röst, ett instrumentiellt sound och han lyckas frambära Soul som fyller hela mitt hjärta.
Titeln är passande till mig, eftersom jag tenderar till att vara just hastig. Lite för hastig ibland. Dock är låten inspirerad av Paolos tidigare förhållande med en äldre kvinna. Vem vet, kanske väntar en Toyboy i min framtid?

Inte enligt planerna

Varierat väder. Varierat humör. Självömkan, på grund av yrsel och illamående utan förvarning, precis innan jag stiger utanför dörren - påväg till träningen. Istället blir kvällen spenderad i sängen, med lite glass. Mätt av makaroner.

Så här ball var jag, innan jag blev ett ynkligt litet skräp

Dagens 51-åring.

Denna härliga vårdag råkar vara mammas födelsedag! Det firas med Prinsesstårta och lite presenter. ikväll blir hon utbjuden på "Shen Yun", en dansshow från New York som just idag uppträder på Cirkus Sthlm. För mig betyder det en lugn kväll med all makt över TVkontrollen.


När livet leker.

Studiedag. Färska frallor och gröt med äppelmys. Vårsol. Kan det bli bättre?
Ska iväg till C för att ta några vuxenpoäng - studera! Men inte ens en elak geografirapport sänker mitt humör idag.

The Sun in it's Set.


Smakar det så kostar det.

Därför låter jag ögonen mätta. Vore jag rik skulle jag leva i Kate Moss's design för Topshop. Skulle inte du?

topshop.com

Internt
Jag önskar att jag vore rik!..
Varför?

Sara, Cess, Jenny

Ballar av stål.

Ett gott skratt förlänger livet!
Inslaget om "att provocera en fotbollshuligan" toppar det mesta. Ni som såg klippet kan bekräfta mitt konstaterande: Djurgårdarna tar priset! För visst är det skillnad på att slåss för sitt lag och att slåss för sitt lag?
"Solna-tattare" eller ett kastat ägg var droppen i bägaren för diverse fans - utom "Djurgårdens fina grabbar", där ett litet Heja Bajen! var provokativt nog...


Dagens citat.



Tänk att vårat beloved SATC-gäng gång på gång lyckas sätta ord på våra tankar...
Men det är väl därför vi, så hängivet stannar kvar?

Sunday.


Söndag & Soldag! Sovmorgon.
Fin liten tripp till stan med Cassandra. Hon fick träffa sin älskade kusin och jag fick shoppa present till mamma som fyller år på onsdag. Hittade vad jag ville på NK, men avslöjer inget utifall hon läser bloggen.
Ikväll är brorsan på middag. Sen är det Gossip Girl och Film som gäller.

Saturday night live.

Efter många om och men blev det fest med gamla góa gänget. Ett smockat radhus med bekanta ansikten och röj. Vår lilla förfest tog dock priset.
Nej, nuu ropar sängen, sleep tight.






Forcerat inlägg?

Eftersom jag dissar melodifestivalen håller jag mina åsikter inne (för en gångs skull!). Istället tar jag fram min ödmjuka sida och säger:
-Grattis Malena!


En stor surprise var att Carolina af Ugglas fick så pass många röster. Starkt Sverige, för första gången tänker vi outside the box!


Redan försenad.

Dagens match resulterade i vinst! Riktigt bra tjejer.
Nu bär det av till Martina där vi förhoppningsvis förar. Hittils död kväll enligt samtliga.
Hoppas alla får en festlig kväll, utan allt för mycket melodifestival!


flickr.com

M, m & m.

Inte mycket insperation och kreativitet i detta nu. Igår var jag hos tandläkaren - nästan noll hål! Kvällen bestod av Matrix, Micropop och Marabou. Aningen segt...
Denna lördag bjuder på handbollsmatch och en obestämd kväll. Party perhaps?

60's play. flickr.com

Ja må hon leva (minst femtio år till).


Jag kan inte motstå att uppmärksamma Barbie som i år intar livet som femtiotaggare.

Barbiedockan introducerades alltså 1959 men kom till Sverige först 1963 och såldes då på NK. Istället för den traditionella vårda-mata-natta dockan kom den både hyllade och hatade Barbiedockan - den moderna varianten av en klippdocka, baserad på mode och skönhet.
Barbies moder, Ruth Handler, sägs ha fått idén från den tyska dockan Lili. En skämtleksak baserad på en porografisk teknad serie... Ruths dotter Barbara inspirerade till namnet. Hon kallades nämligen (ogillande) för Barbie! Även lillebrorsan fick en roll i pjäsen - alla känner väl till Ken?

Teorier säger att Barbie som människa skulle vara 180cm lång och väga ynka 39kg.

Trots dockans framgång finns en baksida. Den kritiserade Barbien. Hon sägs sprida orealistiska kroppsideal och driva unga människor till diverse ätstörningar. Många tar motstånd till denna leksak vilket egentligen inte är så konstigt, då hon både uppmanar till utseendefixering och signalerar en ojämställd kvinnoroll i samhället.
Kanske bör vi tänka ett steg längre när vi köper leksaker till våra barn, vår kommande generation...



Men, efter regn kommer solsken och trots Barbies motgångar är det hög tid att fira hennes födelseår. Så låt oss temporärt glömma moralen innanför pliktens portar, klä oss i rosa, sminka oss till max och njuta av ett par klackar.
Bara för att hylla tiden då Plastic faktiskt var Fantastic!

Resultatet av 50 år på nacken?


Inhämtat från Wikipedia och Google/bilder.

Today´s


Vardagslyx


Loving the attention

Otroligt kul och smått chockerande att hitta sitt eget lilla inlägg på startsidan.
Snacka om att läsarrekordet slagits! Massa tack.

Aldrig nöjd

Detta inlägg bjuder på min uppsatts från nians Nationella prov i Svenska, dock justerat av mig i efterhand. Läs om du pallar.

"Idag är jag snygg, riktigt snygg! Min bh lyfter lagom, min morgonmage* smickrar en åtsittande Tshirt med djup rygg och mina jeans ser ut att vara hämtade ur ELLE. Idag är jag långt ifrån en "bad hairday". Det blonda svallet pryder mina blottade skuldror och följer vindens dans när jag går ut. Jag har långa, mörka fransar som klatchar* likt MissPiggys och klädsamt matchar mina kinders rodnad, kylans verk."

Men vänta nu, vem bestämde att en smal midja och dom ljusa, långa lockarna kännetecknar skönhet? Varifrån kommer idealen och varför följer, i princip varenda tonårstjej slaviskt dessa trender? Vem fan bryr sig egentligen om att VeckoRevyn säger att pastell är vad du bör fokusera på i vår...
Du går upp en timme tidigare än nödvändigt, bara för att morgonsvullnaden i ansiktet ska lägga sig och för att få ha dom där extra minutrarna till att separera några fransar som, av mascaran kletat ihop.
En sjuklig fixering? Snarare två av alla tusen ritualer vi tjejer gör för att se bra ut varje dag - oavsett om vi ska på fest eller till Konsum!
För att inte tala om alla pengar du spenderar på mineralpuder, wonderbra:s och solarium. Allt för att uppnå någon form av liknelse med Lauren Conrad.

Jag vill till stor del skylla på vårt älskade media. För vad annars skapade denna omtalade, världsomfattande utseendefixering? Undermedvetet styr TV, tidningar och internet våran syn på skönhet.
Mindre självklara sammarbeten, t.ex. "Teknikens under" får inte besparas skuld. Ju mer vi kan ändra, desto mer ändrar vi - givet. Med teknikens under syftar jag bla på plastikoperationers utveckling. Ursprunget till den möjligheten är att återskapa krigsskadades ansikten. Lyckade operationer ledde till ett behov av att "skönhetsjustera" missbildningar (den positiva sidan av utvecklingen). Dock medförde det -ganska förutsägbart- att obetydliga, fysiska missnöjen skulle korregeras och snart fick ordet vacker en ny betydelse. Det faktum att det aldrig sattes en gräns skapade ett nytt sorts missbruk, en strävan efter perfektion.

Så nu står du där framför spegeln och granskar din kropp, klagar över dina lovehandles* och överväger en tandblekning. Din omgivning förtvivlar sig över att du inte ser din egen skönhet, hur otroligt vacker du faktiskt är. Ändå står omgivningen själv framför det där reflekterande glaset, utför samma ritualer, granskar om möjligt ännu mer kritiskt sig själv.

Vill vi verkligen ha en Lipstick Jungle-liknande tillvaro, eller ett Wisteria Lane där världskriser baseras på vem som låg med vems partner och där botox, yta och perfekt vattnade trädgårdar symboliserar lycka?
Om inte, kanske vi ska sluta fokusera på perfektion. Börja uppskatta den enskilda individens kvalitéer och lära oss att leva med dennes brister.
Perfekt betyder ju att det bara kan bli värre...

*Morgonmage är resultatet av 10 timmars sömn - tom på mat och därmed platt.
*Klatcha är att blinka med stora ögonfransar. Ofta uppfattat flirtigt.
*Lovehandles är den nedre delen av kvinnans rygg och sida, som ibland tar för mycket uppmärksamhet...

Ps. Ingela om du läser detta vill jag bara tacka för stödet, för din feedback som fick mig att vilja skriva. Jag utvecklades oerhört med dig som lärare.

Update

Gårdagen avslutades spontant och alldeles... Alldeles underbart. Efter en total latis-dag var det skönt med en prommis hem till Martina. Där var det Beck och gottis som gällde. Jordgubb-, päron- och vaniljglass (den som ofta deltog i barnkalas) med chokladsås, tuttifruttiströssel och krossade mandlar, choklad, Coca Cola och chips. Vad hände med "en nyttig vecka"? Speedade av energi-intaget babblade vi oss till söms.

Dagens ups and downs listas, pga tidsbrist.
+
Pannkakor med jordgubbssylt mättar magen
Slutspurten. Tåget står inne - vi springer som dårar - vi hinner!
Desperate Houswifes. En ursäktad anledning till att skippa...

-
...Läxor
Snöyra
, när våren efterlängtas så.
Den spännande psykopatifilmen som flyttades fram.


Tröttigt

En slappare Jenny får man leta efter. Resursdagen skulle gått till utveckligssamtal vilket ställdes in pga sjuk lärare. Istället blev det en fastklistrad-framför-datan-förmiddag... Och eftermiddag. Kanske borde jag pluggat, tränat, men jag är för jetlaggad från helgen. Lite oldie-varning där.
Till råga på mitt elände är jag jätte hungrig. Lite Sushi skulle inte sitta fel!


Fit but you know it

Mina högtalare dunkar Lily Allen och The streets, mini-huliganism dominerar dagens ungdom och Jamie Olivers mat överglänser Rachael Rays amerikanska, uttjatade "Casserole". Rule Britannia?


Polyvore.com
Sourpuss, Forever21, Converse, Funaccessories & Topshop.


Lördag

Vilken kväll!
Försenade, gasade vi hem till farmor och farfar där rostbiff, prinsess- och chokladtårta väntade. Kul att träffa mina kära bröder, Linnéa och Lidingöarna.
Efter mycket om och men droppades jag senare hos Sara, där vodka blandades med melodifestivalen, cigg och film. Hmm. Men, jag var i trevligt sällskap och det tog inte lång tid förrän det var dags att hoppa på pendeln till Älvsjö - ett möte med Cassens kusin för att sedan delta i årets hittils skönaste fest. Generöst med mat, champagne och musik! Massa grattis David. Dom få sömntimmar jag fick, spenderades hos Jernströmarna.


Spice girls dunkade ur högtalarna

Tjejmiddag at Sofis igår. Kul kväll med skratt, dans och en hel del poserande framför den ökända kameran... Kvällen avrundades dock tidigt, jag var alldeles för otaggad för en "efterfest" med det gamla Salemsgänget.
För över en nyttig tanke till L och C som i denna stund förmodligen förtär en pizza till frukost. ♥


"Den kungliga veckotidningen"

Vilken dag! Sitter och smälter ett möte ("studiebesök") med självaste Karin Lennmor, chefsredaktör på Svensk Damtidning. Många bra tips, en genomgång av tidningens struktur, lite framtidssnack och en rundtur senare var jag fast. Såld. Förtrollad.
Pga den helvetiska lågkojukturen är dörrarna till anställning just nu stängda, all förståelse. Min dröm får ha tålamod.
Om du läser inlägget Karin, så Tack för din tid. I'll be back!

Mmmm

Jag är sjukligt sötsugen. Begäret tar övertag och för att stilla det måste jag skriva ner det, få det ut ur mitt system. När nykomlingar på godismarknaden (som bara måste provsmakas!) tar plats är det inte lätt att motstå...
Som tur är nalkas helg, tid för godsaker.

Sweet kisses

Det var bättre förr

Den gamla klyschan har nog ingen lyckats undgå. Ibland tänker jag ändå att det stämmer... Fan vad ball man skulle vara.

 

Särskilt jag

I quote

Dagens djupaste citat
Nothing worth having comes easy
/ Bobbo K. - Scrubs (Ganska otippat)
                                                              

När livet känns som evig natt...


...botas bäst mörkret med ett gott skratt.

Ett russin, flera röss

Jaha, så var skolan igång igen. En fet blanding av ångest, cynicism och glädje (får trots allt träffa alla sköna människor!:) intar min kropp.
Prestationsångest och stress, men ack så lat - så trött.
Veckans första dag inleddes med en pajad DVD, ett bortlottat individuellt val (multimedia) och lax till lunch. Jag kommer nu spendera hösten 09s eftermiddagar på en scen(?), i en dramasal. Det blev nämligen - så fint uttryckt - Scenisk Gestaltning. Kanske är det ödet?
Har rätt nyss kommit hem från Saras nya hus. Välkommen till Salem Liefvergrens! Nu är det russin och honungsvatten som gäller, grrr.

RSS 2.0